LATVIJAS DABAS MĀTES DĀVANA - SMILTSĒRKŠĶU PRODUKCIJA.

Viena no Latvijas dabas bagātībām - smiltsērkšķis, pēdējos gados ir atkal kļuvis aktuāls un cilvēki steidz to uzņemt savā uzturā un visādi citādi izmantot savas veselības un labsajūtas uzlabošanai. Lai arī par smiltsērkšķiem ikdienā dzirdam salīdzinoši nesen, tas nebūt nav modes kliedziens.
Latvietim šī oga ir pazīstama jau gadu simtiem, taču, dzīvojot modernajā 21. gadsimtā, nereti piemirstam par visu to labo, kas mums ir apkārt, jo piedāvājumu ir daudz un vilinoši, taču, ne vienmēr tie ir vispareizākie un vajadzīgākie. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un smiltsērkšķis noteikti ir viens no tiem. Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažādus smiltsērkšķu produktus, lietojamus gan uzturā, gan skaistumkopšanā. Mūsdienās dažādus smiltsērkšķu ogu izstrādājumus ir iespējams iegādāties gan bio veikalos, tirgū un arī pie ražotājiem, pasūtot preces internetā ar piegādi mājās vai uz tuvāko pakomātu.
Pasūti šeit - https://amberfarm.lv/produkcija/smiltserksku-ella/
OGU UN SMILTSĒRKŠĶA EĻĻAS LIETOŠANA ĒDIENU PAGATAVOŠANĀ.
Jau senās pasaules civilizācijas smiltsērkšķus izmantoja gan medicīnā, gan pārtikā. Šīs ogas ir lieliska iespēja ēdiena garšu padarīt bagātīgāku ne tikai desertiem, bet arī pamatēdieniem. Smiltsērkšķu receptes saldajiem ēdieniem ir ļoti daudz. Lielisks pankūku pildījums, želeja un marmelāde, kas noteikti iepriecinās arī mazos ēdājus, pīrāki, kokteiļi un tējas, smūtiji - šo sarakstu varētu turpināt un turpināt. Putnu un cūkgaļas ēdieniem kā lieliska piedeva kalpos ne tikai smiltsērkšķu marināde, kurā pirms tam ir marinēta gaļa, bet arī dažādas siltās un aukstās mērces, čatniji un piedeva salātiem. Arī smiltsērkšķu etiķa pagatavošana būs lielisks veids kā uzlabot garšu dažādiem ēdieniem, tajā kaitā veģetāriešu un vegānu maltītēm.
Smiltsērkšķi ir arī noderīgi arī laikā, kad jāgatavo krājumi ziemai. Etiķis, ievārījumi, dažādi marinējumi un ilgi uzglabājamas mērces sniegs vitamīnu devu un energiju pat vissaltākajā ziemas laikā.
CIK LIELA IR SMILTSĒRKŠĶU OGU PRODUKTU CENA?
Sula, eļļa un ogas ir populārākie produkti, ko var iegādāties un pēc tam izmantot pēc sirds patikas. Visus šos produktus var izmantot ēdienu gatavošanā, kā uztura bagātinātājus, vai pat skaistumkopšanas procedūrās, lai savu organismu ar vitamīniem lutinātu arī no ārpuses. Produkti parasti ir nopērkami koncentrētā veidā un uz kopējo maltītes pagatavošanas reizi, ir nepieciešamība izmantot pavisam nelielu daudzumu. Ogas, eļļas, sulas un pat saldēti sulu kubiņi ir nopērkami dažādos tilpumos un pērkot vairumā, vienmēr ir pieejama zemāka cena par vienību. Cenas ir dažādas - puslitrs sulas maksā, aptuveni, 3,50 eiro, savukārt eļļa, aptuveni 7-8 eiro par 250 mililitriem.