SALDĒTAS GYOZAS LATVIJĀ.

2021-06-04

Ir tādi ēdieni, kas visā pasaulē ir zināmi kā nedaudz atšķirīgi, taču pamatdoma ir viena un tā pati. Būs grūti atrast kādu, kurš nav ēdis pelmeņus gan to klasiskajā izpratnē kā tos mēdz gatavot Latvijā, gan mazliet eksotiskākus, piemēram, ravioli vai gyoza pelmeņus. Lielākā atšķirība ir mīklā, kurā tiek likt pildījums un pagatavošanas veidā, jo, ja tradicionāli pelmeņi pie mums tiek cepti vai vārīti, tad gyoza pelmeņus visbiežāk tvaicē, taču, ir arī citi veidi kā tos pagatavot.



POPULĀRĀKIE PILDĪJUMI GYOZĀM.
Plānā mīklas garoziņa ir tā, kas nodrošina pelmeņu un gyozu vienmērīgu pagatavošanu. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Mīkla nedrīskt būt bieza, kā pīrāgiem, savādāk pelmeņi nepagatavosies vienmērīgi. Īpaši garšīgi ir tvaicēti pelmeņi, kas palīdz pildījumam palikt sulīgam. 

                                              Ienāc- https://gyoza.guru/es 

Gyoza pelmeņus var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī, kas ir īpaši aktuāli vienmēr steidzīgajiem vai tiem, kuriem ir nepieciešams risinājums ātri pagatavotai maltītei. Gyozas var arī grillēt! Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika - uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.

KURAS MĒRCES VISLABĀK GARŠOS AR GYOZU PELMEŅIEM?
Gyoza pelmeņus kā masu produkciju var iegādāties visparastākajos pārtikas veikalos un tie, visbiežāk, ir pieejami ar vistas vai cūkgaļas pildījumu. Ja patīk apmeklēt Āzijas tematikas kafejnīcas un restorānus, tad noteikti gyozas ir iespējams iegādāties arī tur. Specializētajos Āzijas preču veikalos ir iespējams iegādāties arī Gyozu mīklu, lai šo gardumu varētu pagatavot arī mājās. Gyoza pelmeņi ir pieejami ar visdažādāko pildījumu - dārzeņiem, dažāda veida gaļām, zivīm, garnelēm, sēnēm un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Tik pat svarīga ir arī mērce ar kuru kopā tiek pasniegti šie garšīgie pelmenīši. Ketčups un majonēze šoreiz paliks ledusskapī. Ar šiem pelmeņiem ļoti labi garšos gan siltas, gan aukstas mērces, turklāt, tās var uzlabot, pievienotjot dažādas garšvielas un gatavojot, izmantot dažādas bāzes.

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu