SALDĒTI GYOZU PELMEŅI LATVIJĀ.

Pelmeņi, gyozas, vareņiki, cepelīni, ravioli - visa pasaule zina šos ēdienus, bet nemaz neaizdomājas par to, ka pamatā tas ir viens un tas pats. Latvijas pelmeņi tiek gatavoti pēc receptes, kas šeit ienākusi no Krievijas un Lietuvas.
Savukārt Lietuvā nacionāla ēdiena statusu ir ieguvis cepelīns, kas ir pelmeņa radinieks, gatavots no kartupeļu mīklas. Cepelīniem līdzīgi pelmeņu raidnieki ir populāri arī Zviedrijā, kur tie, savukārt, nonākuši vēsturiski no Vācijas. Sava variācija par pelmeņiem ir arī Italījas pusē, ko dēvē par ravioli. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.
Pasūti šeit - https://gyoza.guru/
ZINĀMĀKIE PILDĪJUMI GYOZĀM.
Katrā pasaules malā pelmeņu gatavošanas tradīcijas ir ndaudz atšķirīgas un tas ir pavisam normāli. Ja runājam par gyoza pelmeņiem, tad garšas atslēga ir to plānā mīkla un nedaudz savādākās mīklas proporcijas. Ja pelmeņu mīkla ir pārāk bieza, tad gatavojot pietiekami labi neizcepsies vidus. Tvaicēti Gyoza pelmeņi ar dārzeņiem, garnelēm vai gaļu, būs lieliska maltīte jebkuros apstākļos. Gyoza pelmeņus var ērti pagatavot uz grila vai mikroviļņu krāsnī.
KĀDAS MĒRCES VISLABĀK GARŠOS AR GYOZU PELMEŅIEM?
Āzijas gyoza pelmeņus var iegādāties ik vienā pārtikas veikalā. Gyozas var pagatavot arī pašu spēkiem, tādēļ ērti ir izmantot veikalos nopērkamās gyozas mīklas plāksnes. Pildījumā ir iespējams likt visu, kas ienāk prātā - gaļu, zivis, garneles, dārzeņus, tofu, sēnes. Gyozas neēd tikai ar tradicionālo krējumu vai ketčupu. Ja sojas mērci sajauks ar citrusiem, ķiplokiem, grauzdētām sezama sēklām, tad iegūsiet fantastisku mērcīti. Gyozas ar gaļu var pasniegt kopā ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes. Pimēram jau par klasiku kļuvusī ķiploku-zaļumu mērce, vai sēņu mērce, kuras pagatavošanā izmantots saldais krējums.