SMILTSĒRKŠĶU DEVUMS VESELĪBAS STIPRINĀŠANAI.

2019-02-08

Smiltsērkšķis ir viena no dabas bagātībām ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Skaistumkopšana, ēst gatavošana un medicīna ir izplatītākie smiltsērkšķa pielietojuma veidi.



 Varētu šķist, ka šī oga ir kļuvusi par modes kliedzienu, jo cilvēkam tā ir pazīstama jau no senajām civilizācijām. 21.gadsimtā var pavisam viegli aizmirst par to, ka mums apkārt ir atrodami dažādi vērtīgi augi, kuri, iespējams, pat aug netālu no mājām. Smiltsērkšķu popularizēšana pēdējos gados ir ļāvuši šai odziņai atgriezties no aizmirstības. Tās var lasīt paši vai izvēlēties iegādāties - iespēju tikt pie smiltsērkšķiem, nudien netrūkst. Arī interneta sniegtās priekšrocības palīdz smiltsērkšķus pirkt un pārdot savā starpā. Uzzini vairāk te!

GAĻAS MALTĪŠU GATAVOŠANA UN SMILTSĒRKŠĶU OGAS.
Jau no seniem laikiem šīs ogas un to izstrādājumus izmanto gan medicīnā, gan uzturā un skaistumkopšanā. Smiltsērkšķa ogas var izmantot ne tikai dažādos desertos, bet arī pamatēdienu gatavošanā. Ogas var ēst tā pat vien, tikai jāatceras, ka tās ir skābenas, vai arī izmantot kā pildijumu pankūkās, gatavot dažādus dzērienus, sakaltēt. Arī par modes lietu kļuvušajos smūtijos smiltsērkšķu izmantošana bagātinās uzņemto vitamīnu klāstu. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Kā lielu daļu citu skābeno ogu, tās var izantot arī pamatēdienu pagatavošanai. No skābajām ogām gatavotas mērces un čatniji piedos bagātīgu garšu jebkuram gaļas ēdienam. Smiltsērkšķu etiķis ir lielisks gaļas un zivju iemarinēšanai pirms gatavošanas. Šīs ogas noteikti uzlabos garšu un papildinās tās buķeti arī jebkurā veģetāriešu un vegānu maltītē. Ja runājam par smiltsērkšķu sagatavšanu ziemai, nedrīkst nepieminēt konservējumus, eļļas, ievārījumus un daudz ko citu, ar ko našķoties gada aukstākajos mēnešos.

CIK MAKSĀ OGU?
Populārākie produkti, ko visbiežāk iegādājas gatavotus no smiltsērkšķiem, ir sula un eļļa. Abi šie produkti kalpo par pamatu dažādu citu ēdienu un konservējumu pagatavošanai, turklāt, izmantojami arī kā uztura bagātinātāji un skaistumkopšanas komponenti. Sulu un eļļu koncentrātus nepieciešams lietot pavisam nedaudz, līdz ar to tas būs lielisks ieguldījums ne tikai gardu ēdienu gatavošanai, bet arī imunitātes uzlabošanā. Ir iespējams iegādāties arī ogas un jau saldētus smiltsērkšķu sulas kubiņus. Puslitra pudele ar sulu visbiežāk maksā vidēji 3 eiro un 50 centi, taču saldētie kubiņi 5 eiro. Eļļa maksā nedaudz vairāk - 8 eiro par 250 ml pudeli, taču, tā kā tā nav izmantojama cepšanā, bet kā piedeva, cena nav tik augsta kā liekas sāotnēji. Jāpiebilst, ka pērkot vairumā, cena par vienību būs zemāka, urklāt, produkcija ir viegli un salīdzinoši ilgi uzglabājama.

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu